dilluns, 2 d’abril de 2012

Curs de mapes mentals

Els mapes mentals i els mapes conceptuals són una molt bona forma de fer que els nostres alumnes creïn els seus propis aprenentatges, relacionin els conceptes que ja han assimilat i els que encara han d'adquirir.

També es poden fer servir per avaluar ela aprenentatges adquirits, per presentar a la resta de la classe un tema treballat o com a resum d'un projecte de classe.

La Diputació Foral de Guipuzkoa ha publicat un interessant curs sobre com fer mapes mentals de forma eficient.

Si el que us interessa és aprendre com fer servir el Twitter no us podeu perdre el curs bàsic sobre Twitter que trobareu al mateix curs de mapes mentals.

En aquest mateix bloc també podeu mirar:
Tutorial de Cmap Tools en castellà.

dijous, 22 de març de 2012

Voleu fer un taller de vídeo?

Navegant per internet he trobat aquesta magnífica presentació realitzada pel CEDEC amb 45 idees per a utilitzar el mòbil o la càmera de vídeo a l'escola.

La primera idea que em va venir al cap va ser la de poder realitzar un taller de vídeo a l'escola aprofitant moltes de les idees tan senzilles que proposa la presentació.

Segur que vosaltres li podeu trobar més aplicacions a l'aula.

diumenge, 4 de març de 2012

Una pàgina al Facebook
En Xavier Bargalló ha publicat, al seu bloc En el núvol, una entrada on explica com es pot convertir el perfil de l'escola a Facebook en una pàgina del mateix servei. També ens diu com fer que les notícies que el centre publica al seu bloc o a la seva pàgina web és publiquin a la nova pàgina de Facebook.

Sens dubte, una bona manera d'estar presents a les xarxes socials i posar a l'abast de tota la comunitat educativa les notícies de l'escola.

divendres, 3 de febrer de 2012

Una altra avaluació i uns altres informes

Les eines que fem servir per avaluar els aprenentatges dels nostres alumnes estan canviant. Les rúbriques. els diaris d'aprenentatge. els portafolis, les autoavaluacions, s'estan instal·lant a les aules. Però sovint els informes a les famílies no han canviat.
En aquesta magnífica presentació de la Guida Al·lès, sobre l'avaluació de les competències bàsiques, es recullen unes quantes diapositives de la Neus Sanmartí on es presenta l'informe a les famílies que fan servir a l'Escola Montserrat Solà, de Mataró.En aquest mateix bloc també podeu mirar:
Avaluació competencial
Els portafolis