dimarts, 15 de novembre de 2011

Google Maps

El Centre de Recursos Pedagògics Ciutat de L'Hospitalet de Llobregat ens ofereix un lloc web on es recullen possibles aplicacions didàctiques del Google Maps a les nostres aules.

A la pàgina d'inici hi ha un llistat d'exemples d'ús segons les matèries que es treballin. El lloc també ens ofereix un tutorial en diferents vídeos sobre com fer servir el Google Maps. A més ens mostra un recull de mapes d'exemple.

Al mateix lloc trobem un servei de mapes sonors, o audiomapes, el Woices, que ens permet geolocalitzar narracions i comentaris. No s'han oblidat d'afegir un bon tutorial de com fer-ho servir i un parell d'exemples del que es pot fer amb ell.

Després de visitar aquest magnífic lloc segur que tenim moltes idees per integrar el Google Maps a les tasques i projectes de la nostra classe.

dimecres, 2 de novembre de 2011

Materials d'ús lliure


Sovint els alumnes fan servir pels seus treballs imatges, música, vídeos o pàgines web sense parar-se a pensar que aquell material té propietari/a. La majoria de les vegades els propietaris d'aquests materials no han donat permís per a la seva utilització. Però a la xarxa es poden trobar, cada vegada més, aquests tipus de material amb llicències que permeten el seu ús.

Per trobar material que es pugui fer servir sense cap mena de problema es pot fer servir CC Search. No es tracta d'un cercador, més aviat és una pàgina amb enllaços a cercadors d'imatges, vídeos, pàgines web que troben materials amb llicència de Creative Commons.

A la pàgina és pot configurar l'idioma (hi és el català) i la mena de possibilitat d'ús que vols pels materials que necessites. Llavors només cal triar el cercador més adient. Tot plegat fàcil, senzill i s'obtenen uns bons resultats. Val la pena que els nostres alumnes s'acostumin a fer-lo servir.

En aquest mateix bloc també podeu veure: