dissabte, 10 d’octubre de 2009

Fem un mapa entre tots.


Avui, com sempre que publica alguna entrada nova, he llegit el bloc "A pie de aula" de la Lourdes Domenech. Trobo molt interessant la manera com es relaciona amb els seus alumnes i la sensibilitat que enriqueix el seu discurs. No deixeu de llegir el seu bloc.
A la darrera activitat que presenta he descobert aquesta eina de la web 2.0, Tagzania, que serveix per a "etiquetar" localitzacions sobre un mapa estil google maps. Només cal registrar-se i ja es pot començar a crear els mapes. Tot senzill i engrescador. Tagzania presenta la possibilitat de triar l'idioma en que es vol treballar, per desgràcia el català encara no és present a la llista.
Amb aquestes eines es poden fer quantitat d'activitats diferents: des de localitzar-ne el poble originari dels nostres avis, etiquetar monuments del nostre poble o ciutat, localitzar accidents geogràfics o les capitals de les comarques que treballem, fins a coses tan senzilles com situar la nostra casa o la nostra escola.
Les activitats resulten motivadores per l'alumnat, requereixen uns coneixements per omplir les etiquetes que han d'editar, es poden fer de manera col·laborativa i produeixen un resultat que es pot comunicar fàcilment mitjançant un bloc, una wiki o pàgina web.