dissabte, 24 d’octubre de 2009

Petits passos infantils

L'Edu365 ha incorporat, al seu apartat d'educació infantil, unes noves activitats sota el títol genèric de Petits passos.

Es tracta de vuit paquets d'activitats per a treballar mides, classificacions, emocions, etc... Cada paquet compta amb 4 o 5 activitats diferents per fer que els més menuts vagin adquirint nous conceptes i també, per descomptat, agilitat amb el ratolí.

La font original d'aquesta entrada la trobareu a ButlleTIC

dissabte, 10 d’octubre de 2009

Fem un mapa entre tots.


Avui, com sempre que publica alguna entrada nova, he llegit el bloc "A pie de aula" de la Lourdes Domenech. Trobo molt interessant la manera com es relaciona amb els seus alumnes i la sensibilitat que enriqueix el seu discurs. No deixeu de llegir el seu bloc.
A la darrera activitat que presenta he descobert aquesta eina de la web 2.0, Tagzania, que serveix per a "etiquetar" localitzacions sobre un mapa estil google maps. Només cal registrar-se i ja es pot començar a crear els mapes. Tot senzill i engrescador. Tagzania presenta la possibilitat de triar l'idioma en que es vol treballar, per desgràcia el català encara no és present a la llista.
Amb aquestes eines es poden fer quantitat d'activitats diferents: des de localitzar-ne el poble originari dels nostres avis, etiquetar monuments del nostre poble o ciutat, localitzar accidents geogràfics o les capitals de les comarques que treballem, fins a coses tan senzilles com situar la nostra casa o la nostra escola.
Les activitats resulten motivadores per l'alumnat, requereixen uns coneixements per omplir les etiquetes que han d'editar, es poden fer de manera col·laborativa i produeixen un resultat que es pot comunicar fàcilment mitjançant un bloc, una wiki o pàgina web.

dijous, 8 d’octubre de 2009

Crear un bloc


A la revista digital Eduteka de Colombia, han penjat un petit tutorial per a crear un bloc a Blogger sense cap problema.

Es tracta d'un tutorial molt senzill i bàsic, però força pràctic per les persones que es volen iniciar a l'ús dels blocs.

Si entreu dins d'Eduteka no deixeu de remenar pels materials que tenen publicats, la majoria són de molt interès per la pràctica educativa.

Cal·ligrafia

Avui us presento un recurs que ja feia temps que coneixia, però que no el feia servir. Aquest curs tinc alumnes amb un baix nivell de cal·ligrafia i segur que el faré servir sovint.
Es tracta d'un generador de fulls de cal·ligrafia on es pot triar l'idioma, el tipus de pauta, un enunciat pel exercici, el tipus de lletra, el número de ratlles i, per descomptat, la frase que es vol escriure.
Després de clicar el botó Generar s'obté una fulla en format PDF que es pot imprimir directament o que es pot guardar i fer-la servir en un altre moment.